Curve Edition

4.96 out of 5 based on 95 customer ratings
(95 customer reviews)

RM69.00

  • Instant Cooling
  • Light and quick dry material
  • Longer back design to cover the back
  • Waist curve design for slim look
  • Suitable for all sports activity

* All products using the new logo

SKU: CALAWO Curve Edition Category:

Description

CURVE SIZING CHART
The measurements on the size chart are t-shirt measurements. Find your correct size in the chart below. 

PACKAGING YANG CANTIK

KELEBIHAN CALAWO CURVE

APA KATA MEREKA YANG DAH PAKAI?

Ahh sukanya baju ni! Selesa sangat, suka gila dan kain dia sejuk. Cantik kat badan, tak ketat. Suka bahagian punggung sebab kembang. – Atiekah, Serendah.

Another photo of me. Memang design ni cantik. Please add more colour for curve hehe. TQ for come out a beautiful design. – Zarina

Baju ni I suka dah beli dua colour. Satu colour lagi tunggu restock. Suka kain dan design baju ni. Keep it up! – Marlina, Putrajaya.

Saya ada banyak produk korang. Baju yang pakai sendiri pun dah enam helai, lepas tu lagi empat helai beli bagi kawan. Ni nak share photo beryoga denagn curve dan pace hijab di KLCC. – Hasnita, KL

Kain best dan design pun unik. Tutup punggung dan selesa je pakai. Jogging hiking semua saya pakai calawo curve. Suka sangat, TQ team calawo! – Jay, KL

Baju curve ni dah jadi peneman setia saya bila cycling. Dah beli dua colour, teal dengan grey. Selesa sangat dan recommended untuk wanita aktif yang nak kekal cantik dan kemas ketika bersukan – Norsalidah, Rawang

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Absolutely yes, it’s designed with the breathable and instant cooling material. With the curve cutting and longer back design to cover your back, it will give comfort during and after doing sports activities.

Sure, within 14 days after purchase you able to do the exchange process and must comply with exchange policy. Please contact our team at 0189644064. 

Refer below exchange policy :

  1.  Items to be exchanged or returned should be in original condition.

  2. The company will not be responsible if our shipment is lost or damaged during the return transit.

  3. You are required to pay the shipping and all return charges. SM RM8 and SS RM18, put the cash in the return parcel.

  4. Exchange is only allowed for the same item.

Refer to sizing chart above and measure your size. If you need assistance to get your correct size, whatsapp our team at 0189644064.

If you received the tracking number by email (Check your inbox/spam folder), it means your order was sent to the final stage of processing before being shipped out. Tracking number can be check at :

https://sendparcel.poslaju.com.my/open/trace

Delivery will take up to 1 – 3 working days from the order date. Once the operation process is completed, you will received the tracking via email.

Additional information

Colour

COBALT, GREY, NAVY., ORANGE, RED, TEAL

Size

M, L, XL, 2XL, 3XL

95 reviews for Curve Edition

5.0
Based on 95 reviews
5 star
95
95%
4 star
4
4%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
Showing 91 of 95 reviews (5 star). See all 95 reviews

Customer Images

Image #1 from Rosfazila
Image #2 from Sarah
Image #3 from Sarah
Image #4 from Lina
Image #5 from Rosfarhana
Image #1 from Rosfazila

Rosfazila

Best dan ringan. Suitable utk semua jenis aktiviti.. From Dry to Wet.. I just wear it together with Calawo Pants during my Team building at Escape Park. Yang penting feel rasa lebih kurus.. 😁 Akan repeat lagi beli..

Image #2 from Sarah

Sarah

Pls re stock colour yg lain2 😅mmg best.

Image #3 from Sarah

Sarah

Pls re stock colour yg lain2 😅mmg best.

Image #4 from Lina

Lina

Saya beli 2 helai baju ni. Sangat selesa bila dipakai semasa kelas zumba. Nanti nak beli lagi. Harap restock cepat ❤️

Image #5 from Rosfarhana

Rosfarhana

Baju n seluar sgt best!!! Kain sedap.

Image #6 from INTAN JULIANA

INTAN JULIANA

🤭🤭 Alhamdulillah dah jumpa... material kain yang sgt selesa dan lembut.. warna yang menarik.. design yg simple dan tak terlalu serabut.. macam dalam pasaran sekarang.. byk sgt renda... yang penting tutup apa yang patut .... cukup labuh dan cukup flare jadi kain x melekat di badan... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck... @calawo boleh la keluarkan design yg menarik lagi... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck...

Image #7 from INTAN JULIANA

INTAN JULIANA

🤭🤭 Alhamdulillah dah jumpa... material kain yang sgt selesa dan lembut.. warna yang menarik.. design yg simple dan tak terlalu serabut.. macam dalam pasaran sekarang.. byk sgt renda... yang penting tutup apa yang patut .... cukup labuh dan cukup flare jadi kain x melekat di badan... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck... @calawo boleh la keluarkan design yg menarik lagi... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck...

Image #8 from INTAN JULIANA

INTAN JULIANA

Susah nak cari tshirt sukan yang cukup labuh untuk tutup apa yang patut...🤭🤭 Alhamdulillah dah jumpa @calawo .... material kain yang sgt selesa dan lembut.. warna yang menarik.. design yg simple dan tak terlalu serabut.. macam dalam pasaran sekarang.. byk sgt renda... yang penting tutup apa yang patut .... cukup labuh dan cukup flare jadi kain x melekat di badan... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck... @calawo boleh la keluarkan design yg menarik lagi... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck...

Image #9 from INTAN JULIANA

INTAN JULIANA

Susah nak cari tshirt sukan yang cukup labuh untuk tutup apa yang patut...🤭🤭 Alhamdulillah dah jumpa @calawo .... material kain yang sgt selesa dan lembut.. warna yang menarik.. design yg simple dan tak terlalu serabut.. macam dalam pasaran sekarang.. byk sgt renda... yang penting tutup apa yang patut .... cukup labuh dan cukup flare jadi kain x melekat di badan... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck... @calawo boleh la keluarkan design yg menarik lagi... Mungkin lepas ni boleh buat colar round or high neck...

Image #1 from Rosfazila
Image #2 from Sarah
Image #3 from Sarah
Image #4 from Lina
Image #5 from Rosfarhana
Image #6 from INTAN JULIANA
Image #7 from INTAN JULIANA
Image #8 from INTAN JULIANA
Image #9 from INTAN JULIANA
  1. 5 out of 5

    (verified owner):

    Best dan ringan. Suitable utk semua jenis aktiviti.. From Dry to Wet.. I just wear it together with Calawo Pants during my Team building at Escape Park. Yang penting feel rasa lebih kurus.. 😁 Akan repeat lagi beli..

  2. 5 out of 5

    :

    best, ringan and sangat selesa

  3. 5 out of 5

    :

    Second time beli seluar sukan dengan Calawo, sangat selesa..first time beli baju sukan, kain sgt lembut dan paling penting, serap peluh bila bersukan

  4. 5 out of 5

    (verified owner):

    Sangat selesa, and cepat kering. Cutting baju pun cantik and nampak sopan

  5. 5 out of 5

    (verified owner):

    Best sngt2 bju nii. Terletak dn cantik d badan sangat slesa dn denang d bawa 👍

Add a review

Your email address will not be published.

Cancel

You may also like…

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop