Pace Hijab

4.89 out of 5 based on 202 customer ratings
(202 customer reviews)

RM59.00

  • Instant Cooling
  • Light and quick dry material
  • Pin-less
  • Easy to wear
  • Suitable for all sports activity

* All products using the new logo

SKU: CALAWO Pace Hijab Category:

Description

Sports-Hijab-Pace
Sports-Hijab-Pace

KELEBIHAN PACE HIJAB

APA KATA MEREKA YANG DAH PAKAI?

Kain best sangat. Tak panas pun berpeluh. Material best. Yang lagi best sarung siap! senang sangat nak bentuk. – Rashidah, Selangor

Selesa sangat pakai, berbeza dengan brand lain. Material best dan cutting pun cantik. – Firra, Selangor

Hari tu Larian dah rasmi tudung dari calawo… Alhamdulillah…. Selesa – Siti Zurina, KL

Dah jadi tudung faveret saya! Semua colour dah ada dan selesa sangat pakai. Tahniah team calawo sebab hasilkan tudung best ni. – Nadhirah, Terengganu

Love tudung ni, selesa sangat tak panas dan ringan. Senang pakai, sarung je pergi hiking. Sekarang hiking & running pakai calawo jer. – Siti Salmah, Klang

Pakai time pergi legoland haritu, best sangat sebab sarung je dah terletak elok. Pakai untuk jalan-jalan pun cun jer. Suka sangat. – Cikgu Ilya, N9

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Different fabric for both sports hijab. For this PACE hijab, it’s using light weight and quick dry fabric. Refer close up picture at above.

M and L are for face size difference.

Absolutely yes, it designed with the breathable and instant cooling material. Even wear it for the water activities, it still OK and still can remain comfortable.

Sure, within 14 days after purchase you able to do the exchange process and must comply with exchange policy. Please contact our team at 0189644064. 

Refer below exchange policy :

  1.  Items to be exchanged or returned should be in original condition.

  2. The company will not be responsible if our shipment is lost or damaged during the return transit.

  3. You are required to pay the shipping and all return charges. SM RM8 and SS RM18, put the cash in the return parcel.

  4. Exchange is only allowed for the same item.

Refer to sizing chart above and measure your size. If you need assistance to get your correct size, whatsapp our team at 0189644064.

If you received the tracking number by email (Check your inbox/spam folder), it means your order was sent to the final stage of processing before being shipped out. Tracking number can be check at :

https://sendparcel.poslaju.com.my/open/trace

Delivery will take up to 1 – 3 working days from the order date. Once the operation process is completed, you will received the tracking via email.

Additional information

Colour

BLACK, GREY, MAROON, NAVY

Face Size

M, L

202 reviews for Pace Hijab

4.9
Based on 202 reviews
5 star
88
88%
4 star
11
11%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%

Customer Images

Image #1 from Nor Gayah
Image #2 from Nor Gayah
Image #3 from Nor Gayah
Image #4 from Siti Nurul Iman Manap
Image #5 from Eita
Image #1 from Nor Gayah

Nor Gayah

Best sgtttt

Image #2 from Nor Gayah

Nor Gayah

Best sgtttt

Image #3 from Nor Gayah

Nor Gayah

Best sgtttt

Image #4 from Siti Nurul Iman Manap

Siti Nurul Iman Manap

Matetial sejuk dan tidak panas untuk aktiviti sukan. Tudung senang bentuk dan terletak walaupun aktif bersukan. Sesuai juga pakai ke pejabat atau kemana-mana untuk aktiviti santai. Gambar tengah jatuh tapi elok je tudung. Terima kasih Myra Calawo. Nanti nak cuba produk lain pulak.

Image #5 from Eita

Eita

Selasa sangat bila pakai tudung dan skrit dari calawo. Kain jenis ringan.

Image #6 from Eita

Eita

Selasa sangat bila pakai tudung dan skrit dari calawo. Kain jenis ringan.

Image #7 from Eita

Eita

Selasa sangat bila pakai tudung dan skrit dari calawo. Kain jenis ringan.

Image #8 from Farin

Farin

Setiap hujung minggu saya akan 'ride' dgn suami. Tudung Pace sanganlah selesa (airy) di pakai dan tak penyek bila buka helmet motor. (Tetap on point. Hehe) Boleh buat macam tudung berdagu. Cover lemak pipi dan dagu.. Hehe..tq Calawo !

Image #9 from Azma Hanim Abdul Jamil

Azma Hanim Abdul Jamil

Nice and comfy. Akak pakai kerja. Senang sbb ironless so byk jimat masa. Sarung jerr dah cantik. Tq calawo!!!

Image #10 from Mas

Mas

Terbaikk ❤️

Image #11 from Mas

Mas

Terbaikk ❤️

Image #12 from Mas

Mas

Terbaikk ❤️

Image #13 from SITI SALMAH

SITI SALMAH

Sangat selesa.. saya ada lebih 10helai pace hijab semua warna..Sangat selesa utk aktiviti sukan saya running,hiking & cycling..cepat kering kalau basah & breathable.. baru2 ini saya beli 3 helai & dapat percuma 1 helai lagi.. Thanks calawo 😍😘 Kadang2 bila keluar atau pergi kerja saya sarung je pace hijab.. cantik n kemas jer 🥰 Baju & sport bra calawo pun sgat selesa cuma sedih sport bra dah x keluar lagi huhuhu

Image #14 from SITI SALMAH

SITI SALMAH

Sangat selesa.. saya ada lebih 10helai pace hijab semua warna..Sangat selesa utk aktiviti sukan saya running,hiking & cycling..cepat kering kalau basah & breathable.. baru2 ini saya beli 3 helai & dapat percuma 1 helai lagi.. Thanks calawo 😍😘 Kadang2 bila keluar atau pergi kerja saya sarung je pace hijab.. cantik n kemas jer 🥰 Baju & sport bra calawo pun sgat selesa cuma sedih sport bra dah x keluar lagi huhuhu

Image #15 from SITI SALMAH

SITI SALMAH

Sangat selesa.. saya ada lebih 10helai pace hijab semua warna..Sangat selesa utk aktiviti sukan saya running,hiking & cycling..cepat kering kalau basah & breathable.. baru2 ini saya beli 3 helai & dapat percuma 1 helai lagi.. Thanks calawo 😍😘 Kadang2 bila keluar atau pergi kerja saya sarung je pace hijab.. cantik n kemas jer 🥰 Baju & sport bra calawo pun sgat selesa cuma sedih sport bra dah x keluar lagi huhuhu

Image #16 from NURSUZILAWATI BINTI ISMAIL

NURSUZILAWATI BINTI ISMAIL

Alhamdulilah.. semua colour dah ada.. dh sangat jatuh cinta menyarung tudung ni n dpt mempengaruhi bff

Image #17 from Raz Zaki

Raz Zaki

Saya dan anak pakai pace hijab Calawo dan sangat berpuas hati. 5/5. Terbaik material tak melekat pd badan bila buat aktiviti air. Selesa material cepat kering. Tahniah dan selamat maju jaya Calawo❤️

Image #18 from Raz Zaki

Raz Zaki

Saya dan anak pakai pace hijab Calawo dan sangat berpuas hati. 5/5. Terbaik material tak melekat pd badan bila buat aktiviti air. Selesa material cepat kering. Tahniah dan selamat maju jaya Calawo❤️

Image #19 from Raz Zaki

Raz Zaki

Saya dan anak pakai pace hijab Calawo dan sangat berpuas hati. 5/5. Terbaik material tak melekat pd badan bila buat aktiviti air. Selesa material cepat kering. Tahniah dan selamat maju jaya Calawo❤️

Image #20 from sima

sima

Alhamdulillah terbaik.. Love sangat dengan material dia..ringan, tak panas dan cepat kering ..saya beli dua..saiz yg sama ..warna yang berbeza..satu ngam dengan saya ..satu lagi ketat dan sempit😅..sedikit ralat di situ la ..kemarin pegi pantai, dapat pakai satu je..nasib la dia cepat kering, ulang pakai yang tu je la 😂

Image #21 from sima

sima

Alhamdulillah terbaik.. Love sangat dengan material dia..ringan, tak panas dan cepat kering ..saya beli dua..saiz yg sama ..warna yang berbeza..satu ngam dengan saya ..satu lagi ketat dan sempit😅..sedikit ralat di situ la ..kemarin pegi pantai, dapat pakai satu je..nasib la dia cepat kering, ulang pakai yang tu je la 😂

Image #22 from Sarah

Sarah

Tudung selesa tak panas. Pace hijab terbaik 💋

Image #23 from Sarah

Sarah

Tudung selesa tak panas. Pace hijab terbaik 💋

Image #24 from Huzaimah

Huzaimah

Reasonable price for good quality eyelet fabric. Nice design, easy to wear, no hassle. Very comfortable. Kalau ada size XL pun cun. 😁👍🏽

Image #25 from Huzaimah

Huzaimah

Reasonable price for good quality eyelet fabric. Nice design, easy to wear, no hassle. Very comfortable. Kalau ada size XL pun cun. 😁👍🏽

Image #26 from Rashidah

Rashidah

Kain best sangat. Tak panas pun berpeluh. Material best. Yang lagi best sarung siap! senang sangat nak bentuk.

Image #1 from Nor Gayah
Image #2 from Nor Gayah
Image #3 from Nor Gayah
Image #4 from Siti Nurul Iman Manap
Image #5 from Eita
Image #6 from Eita
Image #7 from Eita
Image #8 from Farin
Image #9 from Azma Hanim Abdul Jamil
Image #10 from Mas
Image #11 from Mas
Image #12 from Mas
Image #13 from SITI SALMAH
Image #14 from SITI SALMAH
Image #15 from SITI SALMAH
Image #16 from NURSUZILAWATI BINTI ISMAIL
Image #17 from Raz Zaki
Image #18 from Raz Zaki
Image #19 from Raz Zaki
Image #20 from sima
Image #21 from sima
Image #22 from Sarah
Image #23 from Sarah
Image #24 from Huzaimah
Image #25 from Huzaimah
Image #26 from Rashidah
  1. 5 out of 5

    (verified owner):

    Memang best! Selesa, ringan. Saya beli saiz L.

  2. 5 out of 5

    (verified owner):

    Best sgtttt

  3. 5 out of 5

    :

    very cool material, this hijab doesn’t lift up while swimming, doesn’t stick to ears and best of all it covers the chest. I’m very happy & satisfied.

  4. 5 out of 5

    (verified owner):

    Material ringan, lembut. Dah cuba bawak berenang, berlari dan naik motor. Stretchable tapi tak kembang. best sangat pakai.

  5. 5 out of 5

    (verified owner):

    Matetial sejuk dan tidak panas untuk aktiviti sukan. Tudung senang bentuk dan terletak walaupun aktif bersukan. Sesuai juga pakai ke pejabat atau kemana-mana untuk aktiviti santai. Gambar tengah jatuh tapi elok je tudung. Terima kasih Myra Calawo. Nanti nak cuba produk lain pulak.

Add a review

Your email address will not be published.

Cancel

You may also like…

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop