Rush Hijab

4.98 out of 5 based on 44 customer ratings
(44 customer reviews)

RM59.00

  • Extra durable material
  • Instant Cooling
  • Light and quick dry material
  • Pin-less
  • Easy to wear
  • Suitable for all sports activity
* All products using the new logo
SKU: CALAWO Rush Hijab Category:

Description

Sports-Hijab-Rush


PRODUCT DETAILS

RUSH sports hijab ini direka khas untuk aktiviti yang lebih lasak dan sangat sesuai untuk training dan dalam masa yang sama masih nampak cantik dan kemas.

Bebas bergerak dan lebih firm semasa melakukan aktiviti sukan. Inilah tudung yang sesuai untuk aktiviti lasak.

Design logo reflector pada bahagian belakang dan depan sesuai untuk aktiviti malam terutamanya running.

Menggunakan fabric yang lebih firm dan cepat kering supaya boleh all out semasa aktiviti training ataupun competition.

Sports-Hijab-Rush
Sports-Hijab-Rush

APA KATA MEREKA YANG DAH PAKAI?

Saya baru je order 2nd tudung rush ni, dah ada black dan grey colour. Memang best sangat tudung rush ni. – Normala

Hiking di Bukit Gasing je, bawak anak-anak sekali. Ni dah halfway, nampak kemas je tudung akak pakai walaupun dah basah dengan peluh. – Aini Shahar

Weekend haritu pakai tudung rush dengan curve. Best dan selesa je, main air pun tak ada masalah cepat je kering. Thanks calawo! – Hajeerah, KL

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Different fabric for both sports hijab. For this RUSH hijab, it’s using more firm and durable fabric compare with PACE hijab. Refer close up picture at above.

M and L are for face size difference.

Absolutely yes, it designed with the breathable and instant cooling material. Suitable for high impact sports and also wear it for the water activities, it still OK and still can remain comfortable.

Sure, within 14 days after purchase you able to do the exchange process and must comply with exchange policy. Please contact our team at 0189644064. 

Refer below exchange policy :

  1.  Items to be exchanged or returned should be in original condition.

  2. The company will not be responsible if our shipment is lost or damaged during the return transit.

  3. You are required to pay the shipping and all return charges. SM RM8 and SS RM18, put the cash in the return parcel.

  4. Exchange is only allowed for the same item.

Refer to sizing chart above and measure your size. If you need assistance to get your correct size, whatsapp our team at 0189644064.

If you received the tracking number by email (Check your inbox/spam folder), it means your order was sent to the final stage of processing before being shipped out. Tracking number can be check at :

https://sendparcel.poslaju.com.my/open/trace

Delivery will take up to 1 – 3 working days from the order date. Once the operation process is completed, you will received the tracking via email.

Additional information

Colour

BLACK, GREY

Face Size

M, L

44 reviews for Rush Hijab

5.0
Based on 44 reviews
5 star
97
97%
4 star
2
2%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
Showing 43 of 44 reviews (5 star). See all 44 reviews

Customer Images

Image #1 from unus29572
Image #2 from zai
Image #3 from Lizawati Zainuddin
Image #4 from Lizawati Zainuddin
Image #5 from Zarina
Image #1 from unus29572

unus29572

isteri suka sgt tudung tu. comfirm akan repeat lagi nnti beli. thanks CALAWO

Image #2 from zai

zai

Tak panas, ringan, tak sakit telinga.. suka sgt sampaikan beli warna lain .. 🥰🥰🥰

Image #3 from Lizawati Zainuddin

Lizawati Zainuddin

Material ringan stretchable. Selesa pakai. Tak meninggalkan kesan peluh. Bukan utk sport shj joging,hiking,swimming. Utk leisure outing pun onz. Easy n quick 😊 👍

Image #4 from Lizawati Zainuddin

Lizawati Zainuddin

Material ringan stretchable. Selesa pakai. Tak meninggalkan kesan peluh. Bukan utk sport shj joging,hiking,swimming. Utk leisure outing pun onz. Easy n quick 😊 👍

Image #5 from Zarina

Zarina

Sangat selesa. Material pun ringan dan cepat kering. Trully recommended 👍

Image #6 from Airis

Airis

Material kain sgt selesa, tidak panas serta ringan. Bila dipakai,ianya terletak diatas bahu dan senang dibentuk. Cuma jika boleh tambahkan size sesuai dgn wanita yang berbadan gempal agar dapat menutup dada secara optimum. Secara keseluruhannya sangat selesa. All the best 👍👍

Image #7 from Awin

Awin

Sentiasa bersama rush hijab. Jenis kain tudung yang ringan & cepat kering. Mudah untuk dipakai & nampak modern.

Image #8 from Rossalisa Suratman

Rossalisa Suratman

Masha-Allah sy suka sgt tudung ni.dh ada 4 helai walau warna sama sbbbest sgt dr fabriknya yg xpnas,ringan,xyah iron,zass sarung je dn yg penting elok terletak.xperlu nk pin sana sini.elok tutup dada.mmg jimat kan masa sgt.sepatutnya beli utk bersukan,tp pergi kerja pun sy pkai 😅 harapan kalau boleh add warna2 lain lagi 💕

Image #9 from Rossalisa Suratman

Rossalisa Suratman

Masha-Allah sy suka sgt tudung ni.dh ada 4 helai walau warna sama sbbbest sgt dr fabriknya yg xpnas,ringan,xyah iron,zass sarung je dn yg penting elok terletak.xperlu nk pin sana sini.elok tutup dada.mmg jimat kan masa sgt.sepatutnya beli utk bersukan,tp pergi kerja pun sy pkai 😅 harapan kalau boleh add warna2 lain lagi 💕

Image #10 from MASZANAH BINTI SAZALI

MASZANAH BINTI SAZALI

terbaik la calawo ni, material sejuk, tak perlu sterika, senang kering dan paling win saya sangat selesa, saya dah ada 2 koleksi, insyaallah nak tambah lagi tapi kaler lain la pula...

Image #11 from Nur syaheera binti rosdy

Nur syaheera binti rosdy

Tudung dan baju yg sangat cantik dan selesa..will repeat soon❤️

Image #12 from Nur syaheera binti rosdy

Nur syaheera binti rosdy

Tudung dan baju yg sangat cantik dan selesa..will repeat soon❤️

Image #13 from Huzaimah

Huzaimah

Reasonable price for good quality fabric. Comfortable when I wear it for cycling, easy to wear, no hassle. Kalau ade size XL & banyak pilihan colour pun awesome! 😁👍🏽

Image #14 from Noorliana Thariff

Noorliana Thariff

Love it 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Image #15 from Puan A

Puan A

Assalammualaikum... alhamdulillah dah pakai tudung rush ni.memang terbaik.material dan design.awning terletak..sangat selesa walaupun basah dgn peluh.kejap je kering.jd tudung tidak berbau..dan semestinya tak rasa panas.sekarang tudung ni bukan je pakai time jogging...tp berkebun pakai tudung ni.insyaallah ada rezeki,boleh order lagi.harap pelbagaikan colour di masa depan:)

Image #16 from Jay

Jay

Sebelum dah try baju curve, best. Kali ni try tudung baru rush hijab. Best pakai, terletak elok dan rasa ringan je pakai masa workout. Siap ada reflector line dekat depan dan belakang. Husben pun senyum je tengok sebab sopan sportswear ni. Nice dan sangat recommended!

Image #1 from unus29572
Image #2 from zai
Image #3 from Lizawati Zainuddin
Image #4 from Lizawati Zainuddin
Image #5 from Zarina
Image #6 from Airis
Image #7 from Awin
Image #8 from Rossalisa Suratman
Image #9 from Rossalisa Suratman
Image #10 from MASZANAH BINTI SAZALI
Image #11 from Nur syaheera binti rosdy
Image #12 from Nur syaheera binti rosdy
Image #13 from Huzaimah
Image #14 from Noorliana Thariff
Image #15 from Puan A
Image #16 from Jay
  1. 5 out of 5

    :

    isteri suka sgt tudung tu.
    comfirm akan repeat lagi nnti beli.
    thanks CALAWO

  2. 5 out of 5

    (verified owner):

    bought it for my daughter so die bole pakai mase co-cu activities. she loves it so much!. ringan, senang kering. as for me, bukaan muka agak kecik sedikit (masih bole pakai cume ketat ckit) but otherwise, the best tudung for outdoor activities!

  3. 5 out of 5

    :

    Kain tak panas..selesa ja pkai.Cepat kering bila berpeluh , , tak susah nk cuci & senang nk simpan..

  4. 5 out of 5

    (verified owner):

    Tak panas, ringan, tak sakit telinga.. suka sgt sampaikan beli warna lain .. 🥰🥰🥰

  5. 5 out of 5

    :

    Best ever hijab

Add a review

Your email address will not be published.

Cancel

You may also like…

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop